28 oct 2012

berenar de contes


Hi havia una vegada la Noemí, una noia a qui li agradava mooolt explicar contes. Anava per pobles i ciutats explicant històries a tothom, però sobretot als seus fills, en Gael i en Mauro.
A l'escola d'en Gael i d'en Mauro hi ha una petita biblioteca i la Noemí va pensar que aquest màgic espai podria ser un fantàstic lloc de trobada per a les famílies de l'escola.
Així va ser com, des del curs passat, cada últim dimecres de mes es poden berenar contes a l'escola Lluis Millet del Masnou!


Un munt de famílies es van sumar a la iniciativa i cada mes un nen, una nena, un pare, una mare, una àvia, un avi, un tiet, una tieta, un cangur o una "cangura" preparaven una història per explicar als altres, a partir de les seves habilitats, inquietuds, sentiments... El curs passat es varen explicar contes amb ombres, amb dibuixos, amb ioga i fins i tot "contes dolços", històries amb galetes per Sant Jordi!





Aquest curs la proposta és treballar les emocions, i dimecres passat en la 9a edició del Berenar de contes,  1a d'aquest any, varem ser mooooolt FELIÇOS!




La Noemí i la Jirsharí ens van explicar contes sobre la FELICITAT, i ens van proposar fer un pot dels moments feliços, perquè quan estiguem una mica tristos, l'obrim i recordem totes aquelles coses que ens fan estar alegres i contents. Cadascú va escriure o dibuixar allò que el feia més feliç i ho vam posar a dins del pot.  


A part del pot dels moments feliços, ens vam emportar a casa un magnífic regal, dues receptes: la recepta per estar alegre i la recepta per ser una mica més feliç. Aquestes imprescindibles receptes les trobareu en aquest llibre: Receptes de pluja i sucre, d'Eva Manzano i il.lustrat per Mónica Gutiérrez Serna, publicat per l'editorial Thule. Una molt bona proposta ara que s'acosta Nadal!

Dimecres passat ens ho vam passar molt bé i sobretot vam poder compartir una FELIÇ estona amb els nostres fills i amb altres famílies de l'escola!

1 comentario:

  1. Quin post més maco sobre el berenar de contes!!! ens agrada molt aquesta iniciativa i gaudim molt nens i pares... Un petó. Esther

    ResponderEliminar