26 nov 2012

laboratori de lletres i imatges


Dissabte varem anar a un lloc molt especial! al Laboratori de lletres i imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. 
Les biblioteques són llocs interessants i importants, però aquesta, en concret, ho és molt: per l'edifici on està situada, una antiga fàbrica de Granollers convertida ara en la Fàbrica de les Arts, pel seu Laboratori de lletres i imatges i per la fantàstica bibliotecària, la Glòria Gorchs.



Tal i com trobareu explicat al seu bloc: el Laboratori va néixer l’octubre de 2005 amb la voluntat de donar resposta des de la Biblioteca Roca Umbert al context de creació cultural i artística de Roca Umbert Fàbrica de les arts. El Laboratori pretenia oferir a la ciutat una activitat estable, els dissabtes per la tarda, adreçada a les famílies on s’unissin la lectura amb l’art.

Així és com aquest passat dissabte varem participar d'una d'aquestes propostes que ofereix el Laboratori, en concret, la de les Correspondències.
La Glòria ens va rebre i ens va explicar que, a més dels telèfons, twitters, facebooks, .... hi ha un mitjà per comunicar-nos els uns amb els altres que fins ara era el més usat, però que poc a poc ha anat perdent el seu ús i que és molt i molt important: enviar-nos cartes!
Ella com que te "molts contactes" en el món dels personatges dels contes ens va portar fins al Barri de la Literatura i ens va presentar l'edifici on viuen aquests personatges.




Vam conèixer la casa de l'Elmer, la de la porqueta Olivia, la d'en Raspall, La de la Talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap, la dels Tres bandits,... i al costat de cada casa podíem llegir el llibre que ens explicava les històries de tots aquests personatges amb els que convivim cada dia.
Però per a poder conèixer-los millor, la Glòria, ens va proposar escollir un personatge i enviar-li una carta per a saber-ne més de les seves aventures, dels seus amics, del que li agrada fer, d'on li agrada anar....





Nosaltres vam escollir El petit Ós i el petit Tigre perquè ens va fascinar el viatge que van fer a Panamà![Janosch. Oh!Que bonic és Panamà. Kalandraka i Ed. Hipòtesi, 2010]




Els hi varem preguntar un munts de coses i la carta la varem posar dins d'un sobre amb el destinatari i al darrera el remitent i la vam anar a llençar tots junts a la gran bústia de la biblioteca.
La Glòria ens ha dit que és  molt amiga del carter i aquest li ha assegurat que, els personatges del Barri de la Literatura, sempre donen una resposta, quan la rebem us ho explicarem!!
Noemí, moltes gràcies per portar-nos-hi!!!

4 comentarios:

  1. És un post mol bonic Noemí sobre l'experiència del dissabte. Va ser molt maco i enriquidor!!! La Berta cada dia mira la bústia per veure si ha rebut l'esperada carta!!! petons i felicitats pel blog. Esther.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Esther! estem tots igual, tots pendent de les bústies!!!
      moltes gràcies pel comentari!!
      fins demà al berenar!!

      Eliminar
  2. Noemí des de Granollers, des de la Biblioteca Roca Umbert us volem agrair aquest post tant engrescador. Ens fa molt feliç formar part d'aquest bloc de moments especials!
    Esperem que les cartes arribin aviat, ens consta que els personatges ja han començat a treballar-hi!

    una abraçada
    Glòria

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Glòria, ens ho varem passar molt i molt bé! esperem repetir!
      Estem fent ja l'esborrany de la carta als reis amb els llibres que ens vares presentar!
      De veritat, moltes gràcies per tot!!

      Eliminar